Solceller och elbilsladdning

Solenergi

ÅFA har nu möjlighet att erbjuda dig som företagare fina möjligheter att ta tillvara på solens energi, detta tack vare vårt samarbetsavtal med företaget SunDay. Som helhetsleverantör inom solnergi, laddning och lagring arbetar SunDay långsiktigt och hållbart med de senaste tekniska lösningarna.

Elbilsladdning

På ÅFA har vi installerat laddstolpar från SunDay på vår parkering och laddar våra elbilar med solenergi från våra solpaneler. Det kan även du som företagare göra till förmånligt pris. I SunDays erbjudande på laddboxar ingår rådgivning, design av lösning, installation och drift. När man väljer en laddlösning från SunDay kan man välja om man vill ha möjlighet att skaffa kort som enbart fungerar på de installerade laddstolparna på företaget eller välja ett kort som både fungerar på dessa stolpar samt även ha möjlighet att ladda på en OKQ8-station.

Solceller

Intresset för att ha en egen solcellsanläggning på taket har stigit i takt med osäkerheten på elmarknaden. Det handlar inte bara om att få en anläggning som levererar el till bra pris över tid. Det handlar lika mycket om att säkra tillgången till el under perioder då stamnätet inte kan leverera i den takt som förbrukningen kräver. 

ÅFA har sedan sommaren 2022 haft el­produktion från sin solcells­anläggning på taket. Enligt uträkning ska den ge 47 000 kWh på ett år och det blir ett bra tillskott till den egna förbrukningen som ligger strax över 60 000 kWh. El riskerar att bli en bristvara och därför känns det tryggt att ha egen elproduktion som täcker upp stora delar av behovet. För oss på ÅFA handlar det även om hållbarhet och att höja värdet på den egna fastigheten. Det här känns riktigt kul och magkänslan säger att det var rätt beslut att ta.

Tack vare vårt samarbete med SunDay har nu även du som företagare möjlighet att installera till din fastighet till förmånliga villkor.

Energilagring

SunDay har även lösningar för lagring av din egenproducerade överskottsel från solpanelerna. Med säkra och modulära batterier använder du din lagrade el från solpanelerna när du själv vill.

Med ett eget energilager får du:

  • Ökad användning av producerad solenergi
  • Framtida möjligheter för reservkraft vid strömavbrott
  • Energilagring och besparingar inom nätabonnemangskostnader
  • Möjlighet till inkomster genom frekvensreglerings- och effektmarknadspriser

SunDay är ett nytt varumärke inom OKQ8. ÅFA har under många år samarbetet med OKQ8 och gläds åt att kunna addera fler tjänster till nytta för våra kunder.

Vill ni veta mer? Kontakta oss genom att fylla i vårt kontaktformulär nedan så återkommer vi inom kort.

 

Kontaktpersoner

 

Hans Lundgren 08-687 44 44
hans.l@afaab.se
Peter Nilsson 08-687 44 45 
peter.n@afaab.se
Marcus Wendel 08-687 44 46
marcus.w@afaab.se