2R Solutions AB

När paret Adrian-Florin och Ioana Bancu flyttade från  Rumänien till Sverige för sex år sedan hade de med sig  lastbilskörkort och hopp om en bra framtid. Idag driver de sitt åkeri 2R Solutions AB med två betongbilar och en anställd.

I Rumänien hade Adrian-Florin Bancu en egen verksamhet inom byggbran schen.
– Jag fick höra av en kompis som bor i Sverige att det behövdes chaufförer här. Vi flyttade hit och jag fick jobb direkt som nattchaufför på Lidl, berättar Adrian-Florin. Det var ganska tufft att lasta bil med släp och köra ut till butiker mitt i natten. Efter sex månader på Lidl fick Adrian-Florin anställning hos en åkare som kör för Stockholms Åkeri.
– När tanken dök upp att börja köra själv så frågade jag Stockholms Åkeri om de behövde ett företag till. De sade ja, men upplyste att jag måste ha trafiktillstånd för att starta åkeri.
– Kursen var ganska svårt för mig eftersom jag inte var så bra på svenska. Jag fick översätta allt till rumänska, så det blev dubbelt jobb för mig. Men det blev bra till slut och jag fick trafiktillstånd.

ÅFA tar hand om redovisningen
– Vi behövde en byrå som kunde ta hand om redovisning samt lön och min fru Ioana  Bancu hittade ÅFA på nätet. Vi kan inte alla regler här i Sverige så vi har fått mycket hjälp av ÅFA från start. Vi pratar alltid med dem innan vi gör någonting. Allt måste bli rätt, annars kan det kosta mycket att reparera.
– Nu får vi se vad framtiden har att visa. Vår ambition är att utveckla firman, att anställa och köpa fler bilar. ÅFA hjälpte oss med lån till lastbil när vi körde igång och förhoppningsvis kan vi behöva det igen. Men först handlar det om att få fler uppdrag i verksamheten. På frågan vad 2R Solution står för svarar Adrian-Florin:
– Det står för dubbelt så bra lösningar. Det var min fru Ioana som valde namnet och även kom med idéen att köpa egen lastbil och starta företag, vilket jag är tacksam för idag.