ÅFA har pejl på nivåerna

AB Värmlandsborr blev kund till ÅFA via ett riksavtal med branschorganisationen Borrföretagen i Sverige. Idag tre år senare rullar allt på och mycket av leveranserna sker via pejlar i tankarna som ÅFA håller koll på.

Värmlandsborr är ett familjeföretag som startade 1977 och idag är det Robert Olsson som driver firman. Huvudsysslan är brunnsborrning för bergvärme och vatten, men även gräv­arbeten och snöplogning ryms inom verksamheten.

– Vi hade haft samma leverantör av diesel i tjugo år när vi kom i kontakt med ÅFA, berättar Robert Olsson. Priset var naturligtvis en viktig faktor för byte av leverantör, men det var framför allt lösningen med pejlar i våra två tankar som till slut fällde avgörandet.

– Nu håller ÅFA koll på volymen i våra tankar och drivmedel kommer per automatik. Ibland när vi jobbar för högtryck händer det att vi förbrukar lite för snabbt och det har gått torrt några gånger. Men vi har lärt oss, när jag vet att det kommer att gå åt extra mycket lägger jag in beställning i förväg.

Kombinationen skapar helheten

De stationära maskinernas kompressorer körs på eldningsolja. Tanken till det är på 8,5 kubik och två kubik kan gå åt på en dag när det går för fullt. Dieseltanken är på 4,5 kubik. Verksamheten har även några mindre farmartankar som körs ut på olika projekt. Då går leveranserna direkt dit.

– När vi gick över till ÅFA så sparade vi mellan 50–100 tusen på ett år. Jag har inte fortsatt att kolla upp det, men vi har bra avtal och jag upplever att vi får bra pris, menar Robert Olsson.

– En positiv del är att det alltid går att få tag i någon på ÅFA och jag får snabba svar och återkoppling. De är alltid trevliga och glada. Det är helheten som gör att jag trivs med ÅFA. Kombinationen av goa gubbar, leveransen och priset.