Utmaningar i en spännande bransch

Barkarby Bilcenter arbetar med inköp och försäljning av nyare begagnade bilar. En försäljningsvolym på 1 500 bilar per år ställer stora krav på att bokföringen blir rätt utförd, vilket inte är en så lätt uppgift i bilbranschen.

På lagret finns omkring 120 bilar som alla är svenksålda. Mest medelklassbilar, men även exklusivare modeller kommer in ibland. Bra priser, service och uppföljning är det som kategoriserar Barkarby Bilcenter.

Företaget håller i dagarna på med att byta bokföringssystem för att få ordning på allt som har med vinstmarginalbeskattning, moms och provisioner att göra.

– Inom bilbranschen är det en annan slags bokföring och det är inte alla i bokföringsvärlden som är insatta i den biten, menar Jessy Rezkalla som är vd på Barkarby Bilcenter. Jag hade problem med min förra bokförare och det blev misstag, vilket det inte får bli.

Tre dagar i månaden är ÅFA på plats och tar hand om bokföringen.

– Det finns program för att sköta det här, men det är den mänskliga faktorn som sitter bakom. En bra bokförare ska kunna se den röda tråden, och en sådan person har vi här från ÅFA.

Samarbete mot gemensamma mål

När det nya bokföringssystemet väl är på plats ska Barkarby Bilcenter påbörja en effektiviseringsprocess och se över rutinerna med ÅFA:s hjälp.
– ÅFA:s kompetens är a och o för oss, säger Jessy Rezkalla. Dessutom är de proaktiva och kommer med förslag. Det handlar inte bara om siffror som ska knappas in, de bryr sig om vårt företag också och följer våra affärer.

– ÅFA:s engagemang är på topp och jag kan som vd luta mig tillbaka för jag vet att allt blir bra.
”Jag känner mig helt trygg med ÅFA.” Jessy Rezkalla