Egen tank säkrar tillgång till HVO100

Bylund & Kokk har specialiserat sig på transportlösningar till byggföretag, maskinuthyrare och brädgårdar i Storstockholm med omnejd. Samarbetet med ÅFA som leverantör av drivmedel började redan i mitten av 90-talet och då var det kort och IDS som gällde. Idag har ÅFA försett företaget med en egen HVO-tank från Colabitoil.

Med ett hundratal fordon i flottan, i huvudsak kranbilar, är såväl pris som leveranssäkerhet avgörande för företaget.

– Det har fungerat bra under alla år och med HVO-tanken här på gården vart det världsklass, uttrycker Lars Kokk. Det blir allt fler kunder som kräver 100 procent HVO och begär kopior på fakturorna vi får.  Nu kan vi tillgodose kundkraven och har säkrat upp tillgången med en egen tank. Det sitter en pejl i den så Colabitoil sköter om fyllning per automatik.

– Vi har en omsättning på ungefär 60 kubik i månaden på tanken och det svarar för cirka hälften av allt vi tankar. Sedan har vi kort via ÅFA för övrig förbrukning.

Bylund & Kokk har siktet framåt

På frågan om hur samarbetet med ÅFA har fungerat under åren, svarar Lars Bylund:
– Det har fungerat klockrent, ÅFA är serviceminded och vi pratar samma språk. De är lätta och bra att ha att göra med och snabba på återkoppling, vilket är enormt viktigt. Här är det snabba svängningar och vi måste komma vidare, så de problem som dyker upp måste lösas direkt. 

Priset på drivmedel är naturligtvis viktig med hundra fordon som ska rulla. 
– Vi har gjort en sammanställning med konkurrerande aktörer och vet att vi får drivmedel till en vettig peng, berättar Lars Bylund. 

Vad är då nästa steg i samarbetet mellan ÅFA och Bylund & Kokk?
– Vi har ett tiotal bilar stående i Vällsta, så vi behöver kanske en tank där förr eller senare. Vi har även fått prisuppgift på en egen tank för AdBlue här i Vallentuna, integrerad med HVO-tanken. Då har vi allt samlat här och ingen behöver åka en omväg.