Trygghet för nystartade företag

Många nya kunder kommer till ÅFA då de söker Trafiktillstånd. Så var det även för Edsbro Transport som idag är helhetskund och använder sig av ÅFA:s samtliga affärsområden: Redovisning, Finansiering och Drivmedel.
– Att gå till ÅFA var det bästa beslut jag kunde ta, uttrycker Edsbro Transports ägare Vincent Bergengren.

Edsbro Transport är stationerad i Norrtälje och kör på avräkning för Turebergs Transport (Foria). Det handlar mest om transport av maskiner och för övrigt allt man kan ställa på ett maskinflak.
– Jag hittade ÅFA på nätet när jag startade för två år sedan och har även en vän som gav dem goda rekommendationer. Först hade jag en annan konsult som inte fungerade så bra. När jag kom till ÅFA kände jag att det var rätt, konstaterar Vincent Bergengren. De är inriktade på transportverksamhet och vet vad det handlar om.

Alla äggen i korgen

– Jag är helhetskund och nyttjar ÅFA till max, skrattar Vincent. Hanteringen för ­redovisning går väldigt smidigt och oftast använder jag mobilen. Jag har en app där jag scannar underlag och skickar in till ÅFA som bokför i programmet Fortnox. 
Det kan vara nervöst att köpa en lastbil för en nystartad företagare. När det handlar om finansiering av större krediter har ÅFA ett sam­arbete med DNB.
– Visst var det nervigt när jag skulle ­investera i en ny Mercedes-Benz Arocs, men har gått hur smidigt som helst med DNB. Bra också att finansiering och redovisning håller ihop. ÅFA har koll på min ekonomi och det blir enklare med allt ­samlat på ett ställe.

Edsbro Transport har drivmedelskort via ÅFA Drivmedel och tankar på Såifa.
– I Roslagen där jag är ute och åker finns överhängande Såifa-pumpar. Det passar bättre än att tränga mig in på den lokala macken i Norrtälje. Med ÅFA får jag bra rabatt och den betyder jättemycket då jag rullar cirka 10 000 mil per år.

Vad är det bästa med ÅFA?

– Den personliga kundrelationen samt att det är ordning och reda. Med ÅFA har jag dessutom ett bra bollplank som ger mig tips och råd. Jag pysslar även med värdepapper och även där får jag värdefull hjälp. Man vill ju ha så mycket som möjligt på sista raden, betonar Vincent Bergengren.