Sedan 2015 har Gothia Maskin anlitat ÅFA Redovisning. Företaget är specialiserade på maskiner för återvinning av metallspån i verkstadsindustrin samt skärvätska. På kundlistan återfinns exempelvis de stora aktörerna inom stålindustrin Ovako och SSAB, samt fordonstillverkarna Scania och Volvo.

– Gothia Maskin grundades ursprungligen 1983 i Göteborg och köptes upp av vårt finska familjeföretag 2015. Cirka 80 procent av omsättningen går till Sverige och resterande till Norge samt Danmark, berättar Ville Valakari som är vd.

Gothia Maskin säljer kringutrustning till produktionen som har med återvinning att göra. Maskiner för skrothantering som tar hand om spillet. Man projekterar även system för automation och erbjuder service och reparation av de enheter vi levererar.

– Vår största huvudvärk för dagen är leveranstiderna på komponenter och maskiner. För några år sedan handlade det om cirka 15 veckor, idag ligger det närmare ett år. Det gör att kunderna blir lite mer försiktiga när det kommer till beslut. Annars går det bra för våra kunder och vi har en ganska positiv känsla.

En personlig kontakt

ÅFA tar hand om bokföring, lönehantering samt betalning av Gothia Maskins fakturor.

– Jag blev tipsad att kontakta ÅFA när vi startade och är supernöjd, uttrycker Ville Valakari. De är tillräckligt stora för att ha koll på saker och ting, men även tillräckligt små för att bry sig om oss och vara personliga. Deras kunskap är betryggande och det är kul att samarbeta med dem.

– För mig är det viktigt att ha en kontaktperson som jag alltid kan kontakta. En person som är proaktiv och ger oss goda råd. När man driver ett företag finns det en hel del att göra, så har jag glömt något får jag en påminnelse i god tid.

– För oss är det jätteviktigt att betala skatter och sådant i rätt tid. Man vill helst inte ha några bekymmer med myndigheterna, skrattar Ville Valakari.