Klara utsikter med Järfälla Murteknik

I många år har Järfälla Murteknik samarbetat med ÅFA:s ­redovisningskonsult Ann Hedlund. Med kvalitet i fokus levererar och installerar de fönster åt industrier och privatpersoner. 

Det är krispigt i luften den höstdag när Rolf Dahlin på Järfälla Murteknik byter fönster i ett av Vällingbys lugna bostadsområden. Den solgula enplansvillan får aluminiumklädda träfönster som ska hålla i många år. Men hur kommer det sig att ett fönster­företag kallar sig Järfälla Murteknik? Det är ingen ny fråga för Rolf. 
– Min far var murare och bytte fasader på gamla hus. Det var i samma veva som treglasfönster blev populära. Alla ville ha treglasfönster! Han såg möjligheten att utöka verksamheten till att bli fönsteråterförsäljare och även installera dem. 

Kvalitet rätt igenom

Sedan dess har Järfälla Murteknik fokuserat på att leverera svensktillverkade kvalitetsfönster. Men kvalitet handlar mycket mer om själva fönstret, menar Rolf Dahlin.
– Det ska vara kvalitet rätt igenom i hela vårt arbete. Till exempel behöver regnvattnet rinna av rätt från fönsterblecket. Här ser man att vattnet har runnit ner i karmen och vidare mot fasaden som sedan ruttnat, ­säger Rolf och visar det murkna träet som de precis har rivit ut.

Ett gott rykte sprider sig

I branschen finns många möjligheter och utmaningar. ROT-avdraget har blivit ett lyft samtidigt som utmaningen är att konkurrera på en prispressad marknad.
– Vi behöver hamna i rätt prisnivå för att få jobben, även om vi använder dyrare kvalitetsprodukter. Men många vet att kvalitet lönar sig. Idag får vi alla uppdrag enbart på rekommendationer bland grannar och bekanta. Vi behöver inte annonsera, ­säger han.

ÅFA sköter böckerna

Som företagare är det viktigt att vara uppdaterad i branschen och dess omvärld. Fönsterbranschen utvecklas hela tiden med nya regler och produkter, senast ut är mjuka fönstergavlar som minskar risken att skada sig på vassa kanter. Men i dessa tider har han också rådfrågat ÅFA om korttidspermitteringar vid sidan av det löpande redovisningsarbetet.
–  ÅFA sköter böckerna åt oss och just i år har det varit lite speciellt. Vi har en bra kontakt med Ann Hedlund, vår redovisningskonsult. De hjälper oss att ta reda på vad som gäller, avslutar han.