Åkeri med anor

I hela 60 år har Järna Åkeris fordon rullat på våra vägar. Det började med att köra mjölk och spannmål och än idag är Lantmännen en stor uppdragsgivare på kundlistan. Åkeriet är ett renodlat familjeföretag där fjärde generationen nu har tagit plats i förarhytten.

– Vi är extremt bra på att köra ­spannmål och utkörning med foder, betonar Rolf Andersson som tillhör tredje ­gene­rationen i familjeföretaget. ­Annars kör vi mycket för lastbils­centralen FORIA där det blir en hel del stentransporter.
Idag har åkeriet fyra ekipage med släp som i huvudsak kör i Mälardalen men även övriga landet. Två flakbilar på 24 meter och två krokbilar.
På frågan varför man ska anlita ­Järna Åkeri, svarar Rolf:
– Har man funnits sedan 1959 och skött sig är det många som pratar gott om en. Jag fick höra av en transport­ledare idag, `det är skönt med Järna för då vet man att det blir gjort´. 
 

Klippa att luta sig mot

Järna Åkeri har varit med ÅFA ända sedan 60-talet, och även provat andra byråer för redovisning under åren.
– Vi har haft Cecilia Bergh på ÅFA som vår kontaktperson och redovisningskonsult i fem år nu och det fungerar väldigt bra. Hon sköter löpande bokföring, bokslut, deklarationer, löner, betalningar med mera. Vi lämnar bara över ett kuvert med allt och sedan vet vi att det blir gjort.
– Det är bra att ha samma kontaktperson hela tiden som känner oss utan och innan. Vi gillar Cecilia och är glada för samarbetet, hon är alltid med på banan och meddelar nyheter 
i branschen och påminner om olika saker när det krävs.  
– Det känns tryggt att ha ÅFA bakom ryggen. De har mycket spetskompetens knutna till sig och vi har alltid en partner att ringa till för att få hjälp, avlutar Rolf Andersson.