Kåre Agro & Entreprenad AB

Tillbaka till ÅFA

Länsväg 257 mellan Rosenhill och Tungelsta kallas av motorcyklister för Slingerbulten på grund av alla kurvor som slingar sig i landskapet. Längs vägen vackert beläget i Grödinge har Kåre Agro & Entreprenad sin anläggning.

Kåre Agro & Entreprenad är ett familjeföretag som startade i början av 90-talet. Verksamheten handlar mestadels om maskinuthyrning med förare till kunder som Skanska och PEAB. Den gedigna maskinparken omfattar hjulgrävare på 18 till 19 ton och band grävare på 5 till 28 ton.– Vi har bra med jobb, men utmaningen för dagen är att hitta jobb för den stora bandgrävaren, säger Henrik Kåre, som både kör grävmaskin och tar hand om kontoret. Helst något VA-projekt eller vägbygge, men i princip vad som helst vad gäller större markarbeten.

Transformationen till Fortnox

För hjälp med bokföring, bokslut och övrig rådgivning tar Kåre Agro & Entreprenad hjälp av ÅFA.

– Vi har haft ÅFA tidigare men följde med vår kontaktperson då hon startade eget. När hon gick i pension för ett år sedan frågade vi ÅFA om de ville starta om, och de ville de.

I samband med att ÅFA kom in som konsult gick Kåre Agro & Entreprenad över till Fortnox för sin redovisning.

– Innan vi officiellt körde igång hjälpte ÅFA oss med att lägga över allt i Fortnox så vi fick en bra start, menar Henrik Kåre. Jag sköter i princip all bokföring själv och ÅFA kollar så det blir rätt gjort. Sedan har jag gjort några tankevurpor under resans gång, men där har ÅFA hjälp till att styra det rätt.

– Nu kan jag i princip göra allt i Fortnox när jag jobbar i maskinen. När jag väntar på lastbilar kan jag kolla fakturor och rodda med det mesta. Har jag frågor kan jag direkt kolla upp det med ÅFA, vilket spar mycket tid och jag slipper sitta med siffrorna på kvällarna. 

– Jag har fullt förtroende för ÅFA och kan bolla med dem om allt inom redovisning och får råd om hur vi kan optimera våra affärer. Sedan gillar jag den personliga kontakten. Alla är jättetrevliga och jag känner mig alltid välkommen på ÅFA.