Stark aktör på lokal marknad

Kentas Last & Schakt är ett väletablerat familjeföretag med 33 anställda på Värmdö. De har en komplett maskinpark med grävmaskiner, lastbilar, kranbil och stenkrossar. Det är hit man kommer för att köpa material och få hjälp med det mesta som har med mark- och anläggningsarbeten att göra.

– Vi har fler enheter som rullar än vad vi har personal, säger Linda Eriksson som basar på kontoret. Det gör att vi kan lösa det mesta för våra kunder. Behövs en specifik lastbil så har vi den och det är samma på maskinsidan med maskiner från 1 till 90 ton.

– Idag har vi tre upplag där vi återvinner och säljer grus-, kross- och jordprodukter. Bland annat ett upplag för utlastning till båtar för att kunna bistå med material ute i skärgården.

Viktigt att inte tappa kunskap

På frågan om vad Kentas har för utmaning för dagen, svarar Linda:

– Det är samma som för hela byggsektorn i Sverige, man vet inte vad beslutsfattarna bestämmer och vad som kommer ske framöver. Man önskar att takten hålls uppe så inte många små aktörer försvinner och vi tappar kunskap i branschen.

Drivmedel i rätt tid

Kentas Last & Schakt har tankar på tre stället och ÅFA ser till att leveranserna kommer som de ska.

– Leveranserna sker per automatik och vi får påfyllning några gånger i veckan, berättar Linda. Vi har en långvarig relation med ÅFA och de har koll på allting. De vet vad vi efterfrågar och ligger alltid steget före. Skulle det vara något speciell till exempel inför helger så stämmer de av och servar oss som kund.

– Jag gillar att de är proaktiva och meddelar vad som händer och sker i branschen. Det bästa är helheten. Det handlar om leveranssäkerhet och bra service, plus att de guidar oss till besparing på drivmedlet.