Maskinerna ska rulla i vått och torrt

KGR Entreprenad i Rosersberg kör åt de större företagen och åkerierna runt om Storstockholm. De har tio grävmaskiner i storleksordningen 18 till 40 ton, plus teleskoplastare och larvkross. ÅFA ser till att det alltid levereras drivmedel till rätt plats och i rätt tid så snart KGR trycker på knappen.

Företaget jobbar med allt från vägarbeten och förberedelser till byggnation. Ambitionen är att ha bra förare och fräscha maskiner för att kunna göra bra jobb så kunderna gärna kommer igen.

– Jag blev rekommenderad ÅFA för många år sedan då jag var less på den leverantör jag hade, berättar vd Lars Eriksson. Sedan dess har ÅFA skött allt hur bra som helst. Det viktigaste är att vi får leveranserna när vi behöver diesel och det tycker jag är viktigare än något öre upp eller ner.

KGR har fem farmartankar som körs runt till olika arbetsplatser som det inte alltid är så lätt att hitta till.

– Jag brukar lämna telefonnummer till maskinisten och en adress. Ibland är det ett nytt område så man får guida in leveransen, men det brukar aldrig vara några problem med det.

STORA VOLYMER GER BRA PRIS TILL ÅFA:S KUNDER

KGR håller själva koll på volymerna i sina tankar och beställer med en framförhållning på tre dagar.

– Med ÅFA är det bara att framföra sitt önskemål och beställa till en adress och sedan kan jag glömma det. De är punktliga och leveranserna kommer alltid till rätt ställe. Ibland missar man hur mycket det är kvar i tanken och då har ÅFA alltid gjort allt för att hjälpa mig.

– Jag tycker att allt rullar på bra med ÅFA och då finns det ingen anledning att byta. Vi köper diesel för omkring 300.000–400.000 i månaden så priset kan man aldrig nonchalera. Men jag pratar med andra om vad de får betala och då är det bara att konstatera att ÅFA ligger rätt i pris, säger Lars Eriksson.