Behov av professionell hjälp

När MVP Anläggning AB i Järfälla kom till ÅFA Redovisning hade ägaren Tobias Arvind skött ekonomin själv under det första verksamhetsåret. I takt med att affärerna utvecklades med fler projekt och fler anställda ställdes det större krav på redovisningen, samtidigt som Tobias behövde friställa sin tid till kundkontakter och projektledning.

– När jag letade efter konsulthjälp kontaktade jag 5–6 redovisningsfirmor och fastnade för ÅFA. Jag hade ett jättebra startmöte med dem och fick direkt förtroende för min kontakt Eva Sönnerfors som nu sköter om MVP:s ekonomi, säger Tobias Arvind. 

– Jag behöver verkligen den här hjälpen, för så avancerat som allt inom redovisning är idag hade jag inte klarat utan ÅFA:s hjälp. MVP utvidgar verksamheten hela tiden så nu får ÅFA ta hand om lönerna också.

MVP (mark, väg och park) gör all sorts finplanering av markytor och snickerier. Uppdragen skiftar efter säsong så på vintern tillkommer snöröjning. Företagets uppdrags­givare är allt från kommuner, till byggföretag som PEAB, lekredskapsföretag och privatpersoner. 

Positiv start på samarbetet

När samarbetet företagen emellan inleddes i början av 2021 hittade ÅFA poster som gav pengar tillbaka.

– ÅFA gjorde om hela bokslutet för 2019 och hittade delar som jag är jätteglad över. Bland annat så hade jag betalat in för mycket i arbetsgivaravgift och fick 40 000 kr tillbaka. Det visar hur viktigt det är att ta in professionell hjälp.  

Redovisningen sköts digitalt via Fortnox som är integrerat med MVP:s projekt­system. 

Fullt fokus på kärnverksamheten

– Jag tycker att det fungerar superbra och jag får återkoppling och uppdateringar hela tiden. Eva påminner till exempel när jag behöver skicka in underlag till Skatteverket och om någon kund inte har betalat. Förut hade jag själv koll på kronan, nu kan jag släppa det och fokusera på mina affärer.

– Utan tvekan tjänar jag på att anlita ÅFA. Nu ska jag även få bättre pris på drivmedel och ÅFA har hjälp till med att finansiera en snöröjningsmaskin som ska gå för Sollentuna kommun i vinter. 

– Det bästa tycker jag är kommunikationen mellan oss. Det är snabba puckar och inget sitter fast. Det går lätt att ändra på saker och styra för min verksamhet, avslutar Tobias Arvind.