Långt och troget samarbete

Steffes Schakt är verksamma inom grundläggning, mark och anläggning. Företaget kan i år fira 25-årsjubileum och ÅFA har varit med som leverantör av drivmedel under närmare 20 år. 
– Det har fungerat bra med ÅFA och jag är väldigt nöjd med dem som leverantör, säger Stefan Eriksson, vd och ägare på Steffes Schakt.

Det är leveranstryggheten som varit den viktigaste variabeln för Steffes Schakt, även om priset naturligtvis ska ligga rätt.
– Maskinerna måste rulla på jobben och de drar olika mycket beroende på storlek och vilken typ av jobb de är ute på, därför är jag väldigt beroende av att ha en bra kontakt på leveranssidan. Ibland blir det kort varsel och ÅFA har alltid ställt upp och fixat fram drivmedel när det varit kris, betonar Stefan Eriksson.
Steffes Schakt rullar runt 20 bandgrävare mellan 5 till 50 ton, varav 6 är långgrävare som sticker ut lite extra för arbeten med muddring, djupa schakt och slänter.
– Mina gubbar som kör maskinerna ringer själva in till ÅFA och beställer bränsle. Vi har en farmatank till varje maskin som följer med maskinen, så det kan bli en hel del leveransadresser att hålla koll på då vissa maskiner rör på sig en hel del.

Steffes Schakt satsar på miljön

Sedan årsskiftet kör Steffes Schakt till hundra procent på HVO.
– Det är en del av företagets miljöpolicy och visst blir det merkostnad, men det känns viktigt för mig. ÅFA har klarat av att leverera HVO till mig trots att det är omgärdat av restriktioner idag. Tillsammans med hög standard på maskiner och bra förare ger det oss en stark ställning på marknaden.
Steffes Schakt förbrukar cirka 400 000 liter drivmedel per år, så de är storförbrukare när det gäller bulk.
– Jag vill inte själv ringa runt och jaga priser, även om jag kanske kunnat få det billigare någon gång. Men det ska fungera också och vara smidigt för alla i företaget. Det är lättjobbat och snabba leveranser med ÅFA, som dessutom haft en bra prisbild genom åren.