Västerorts Pizzagrossist

Vad vore livet  utan pizza?

Västerorts Pizzagrossist startade år 1989 av två pizzabagare. Idag förser företaget nästan 40 procent av Storstockholms  pizzerior med pizzatillbehör. Samarbetet med ÅFA började  med en farmartank för diesel till de egna distributionsbilarna.  Nyligen har företagen tagit i hand på att utöka uppdragen.

Kvalité, komplett sortiment samt  snabba och punktliga leveranser har varit ett vinnande koncept under åren för Västerorts Pizzagrossist. Men idag står man inför nya utmaningar.
– Att få tag i rätt vara till rätt pris och i rätt tid är det som har börjat bli tuffare för oss, säger Hasse Lundin som är inköpare på firman. Något som varit lätt tidigare har blivit både svårare och mer tidskrävande. Vi har ändå klarat oss bra de senaste turbulenta åren. Pizza är populärt och alla behöver något att äta.

Alltid diesel i tanken
Västerorts Pizzagrossist har egen distribution som rullar med sju medeltunga och två lätta lastbilar.
– Vi har pejl i dieseltanken och ÅFA sköter påfyllningen helt automatiskt, så vi själva behöver inte tänka på  leveranser. Allt har fungerat problem fritt under åren. Nu har vi bytt till en modern variant där alla chaufförer har en unik kod när de tankar så vi har ordning på allting, berättar Hasse  Lundin och tillägger:
– Det viktigaste för oss är servicegraden, att det aldrig står tomt. Vi är väldigt nöjda och därför är vi kvar med ÅFA.

Nytt samarbete inom redovisning
När Västerorts Pizzagrossist fick upp ögonen för ÅFA Redovisning blev det ett snabbt byte av byrå. Sedan den första september har samarbetet inom redovisning kört på fullt ut.
– Det är stor skillnad mot byrån vi hade tidigare, menar Hasse Lundin. Vi har väldigt många verifikationer varje dag så vi har lärt känna varandra. Mina intryck under inkörningsfasen är att ÅFA arbetar tryggt, säkert och professionellt. Vi är jättenöjda så här långt. Att vi sedan har lokal anknytning är ett stort plus.
– Den betydande första frågan vi  behövde få svar på var om ÅFA var  bekanta med att jobba i Fortnox. Det var de, så det var inga problem att köra igång. De företräder systemet och kan det utan och innan. Bättre än oss själva, så vi har fått lära oss lite tips och trix av ÅFA. Servicegraden och den personliga kontakten är riktigt bra och jag känner mig trygg med ÅFA.