För fyra år sedan valde Viktoria Widengren att kasta sig ut i något för henne helt nytt och okänt. Efter många dagar och nätter av hårt arbete resulterade starta eget-drömmen i varumärkena Washologi och Ren Logik.

– Jag frågade mig vad som saknades på hyllorna idag och insåg att när det kom till tvätt och klädvård så var allt väldigt konservativt och tråkigt, säger hon.

Det kändes lite märkligt att man inte kunde köpa klädvårdsprodukter i modebutiker, eftersom de två går hand i hand. I skobutiker köper man ju skovård. Det var så allt började, berättar Viktoria. Hon kontaktade tillverkare, började fundera på koncept, produkter och dofter. Idag har hon utvecklat ett brett sortiment med skonsamma tvättprodukter med modern design tillverkade i Sverige. De är snälla både mot människan, plaggen och miljön.

– Jag skulle säga att mina kunder är medvetna, värnar om miljön och gillar design. Washologi är tvättkonceptet inom premiumsegmentet, Ren Logik är mer fokuserat på städprodukter och det lanserades för ett år sedan tillsammans med Apoteket AB. För Washologi kikar vi nu på internationalisering och Ren Logik breddas och finns nu hos allt fler återförsäljare.

DRIVS FRAMÅT AV UTMANINGAR

Varumärkena har byggts upp delvis på sociala medier med hjälp av bloggare och influencers, en välplanerad strategi från Viktorias sida.

– Det är ett väldigt bra sätt att nå ut, det är nutidens annonsering där man riktar sig direkt till rätt målgrupp. Det är också ett hyfsat billigt sätt att marknadsföra sig på. Jag är noga med att uppdatera våra egna flöden och har byggt upp ett bra kontaktnät i den världen.

– Att driva två varumärken är hårt jobb, men det är väldigt roligt! Det som driver mig framåt är nya utmaningar och nya lärdomar, säger Viktoria och berättar att hon inledde ett samarbete med ÅFA 2016.

– Jag behövde någon som kunde hålla stenkoll på bokföringen. Jag hittade ÅFA som finns här i Spånga och vid första mötet kände jag direkt att det var kunniga, trevliga och serviceinriktade människor jag hade att göra med. Det har varit så skönt för mig att släppa den biten och nu skulle jag inte klara mig utan Eva!