Wixner & Rödin Entreprenad

Full pejl på leveranserna

Wixner & Rödin Entreprenad utför markarbeten av skiftande slag samtidigt som de är specialiserade på kraftverk och dammrenoveringar. Företaget håller igång 15 grävmaskiner på 15-40 ton plus hjullastare, dumprar och vältar. ÅFA har uppdraget att se till att det alltid finns diesel i tankarna till maskinerna.

Företaget är stationerat i Söderhamn och utför uppdrag hela vägen från Västerbotten i norr ner till Stockholm. De har 25 anställda som arbetar över en stor area, vilket ställer krav på leveranser i tid och till rätt plats.

– Vi fick kontakt med ÅFA för fem år sedan via vår samarbetspartner VSM Entreprenad som rekommenderade dem, berättar Claes Wixner. VSM har mer än 130 maskiner i drift och är nöjda med både pris och leveranser. För mig är det tre faktorer som är viktiga. Det är prislapp, tillgänglighet och service. Med ÅFA funkar alla parametrar och det är därför vi kör med dem.

– Våra maskiner gör av med cirka 500 kubik diesel per år och vi sparar runt 200 000 kronor med ÅFA. Pengen är viktig, men minst lika viktig är leveranstryggheten och där känner vi förtroende för ÅFA.

FULLT FOKUS PÅ KÄRNVERKSAMHETEN

ÅFA har sett till att Wixner & Rödin Entreprenad har fått pejlar med GPS installerade i sina 15 mobila tankar och ska sköta hela hanteringen avseende volymer och leveranser.

– Jag gillar det här med pejlar, konstaterar Claes Wixner. Vi har precis dragit igång projektet och när allt är installerat kommer det att bli riktigt bra. ÅFA håller sedan koll på tankarna, var de är placerade och hur mycket det är kvar i dem.

– Samarbetet med ÅFA betyder att vi helt kan koncentrera oss på det vi ska jobba med. Allt annat ska bara fungera som bästa diesel, bra pris och leveranssäkerhet. Att de sedan är väldigt trevliga på ÅFA är ett plus i kanten.