Digital redovisning & bokföringsprogram

Molnbaserat bokföringsprogram för åkeri och entreprenad och andra företagare

Gillar du inte att hantera papper? Då kan vi samarbeta digitalt via bokföringsprogrammet Fortnox.
Med Fortnox bokföringsprogram får du enkelt ordning och reda på din verksamhet. Verifikationer och leverantörsfakturor registreras smidigt och i programmen finns en mängd smarta funktioner som underlättar arbetet med ditt företag.

När du gör din fakturering i Fortnox får du en tydlig bild över vilka fakturor som är betalda och vilka som inte är det. Du skapar enkelt fakturor och kan registrera inbetalningar automatiskt via fil från banken. Förenkla faktureringen ytterligare med funktioner för påminnelser, räntefakturering, e-faktura och fakturering av ROT-/RUT-tjänster.

Du kan ladda upp pdf:er av fakturor och kvitton, eller be din leverantör att e-posta fakturan direkt till programmet, för att sedan koppla den till en verifikation i bokföringen. Du har också säker förvaring för dina viktiga dokument, som du kan dela med dina medarbetare var som helst och när som helst. Vem som sköter vad av det ekonomiska kommer du överens om med din redovisningskonsult på ÅFA. Hör av dig så berättar vi mer.

Ett exempel på samarbete i Fortnox:
Du som kund gör faktureringen och skickar dina fakturor direkt från programmet till kund via e-post, e-faktura eller skriver ut och postar. Vidare skannar eller fotar du de pappersfakturor du får från dina leverantörer och e-postar direkt till bokföringsprogrammet. De fakturor du själv får via e-post som bifogad pdf vidarebefordrar du till bokföringsprogrammet (eller så ber du leverantörerna e-posta direkt). Kvitton fotar du med mobilen och e-postar till bokföringsprogrammet. Sedan tar redovisningskonsulten på ÅFA över. Kundfakturorna som är skickade till kund bokförs. Leverantörsfakturor kopplas ihop med verifikationen och bokförs i leverantörsreskontran. Leverantörsfakturor betalas med fil till banken. Omvänt så hämtas filer på leverantörsbetalningar och kundinbetalningar från banken och läses in i bokföringsprogrammet. Vissa banker erbjuder bankkoppling så betalfiler läses in till Fortnox över natten automatiskt. (Alla originalkvitton och originalfakturor i pappersform arkiverar du i en pärm i kronologisk ordning och spar i 7 år). 

Digital aktiebok

Dagens kriminella rånar inte banker, de kapar bolag. Försvåra för dessa rånare – försäkra ditt företag mot bolagskapning genom att registrera din aktiebok i Fortnox molnbaserade säkerhetstjänst. Du erbjuds digital förvaring av aktieboken hos UC Aktieadministration och dagligen genomförs kontroller mot Bolagsverket i syfte att förhindra bolagskapning och bedrägerier mot ditt bolag. Din redovisningskonsult kan berätta mer.

Bolagsverket

När det sker vissa ändringar i ett aktiebolag ska det anmälas till Bolagsverket. Om det t ex sker ändringar i styrelsen eller om du vill ändra företagsnamnet, förändra bolagsordningen och liknande ärenden, hjälper vi dig att anmäla detta. Har du e-legitimation får du en länk via e-post och kan enkelt godkänna ändringen.

Kontaktperson

Linda Thorsell 08-687 44 35
linda.thorsell@afaab.se