Lönehantering för åkeri och entreprenad

Kontakta oss för mer information idag
Finansering

Står du inför ett investerings- beslut, till exempel inköp av nytt eller begagnat fordon? ÅFA Finans har lösningen för dig!

Läs mer →

Lönehantering

Har du som fåmansföretagare en eller flera anställda rekommenderar vi att du tar hjälp med löneadministrationen. Det här är verkligen ett område omgärdat av många lagar och regler som kan vara svårt att hålla sig uppdaterad om. Hur ska anställningsavtalet utformas? Hur avslutas en anställning? Och allt däremellan. Vi har koll på vad som gäller kring olika anställningsformer, övertid, deltidsarbete, semester, föräldraledighet, sjukdom och rehabilitering, förmåner och julklappar, inlämning av skattedeklarationer och kontrolluppgifter m.m. Dessutom omfattas många anställda även av kollektivavtal som man måste ta hänsyn till.

Förenkla löneadministrationen med Crona Portal

Dina anställda registrerar enkelt sina tider online via Crona Portal. Detta görs lämpligast via en dator eller läsplatta och du slipper hanteringen av lönelappar. Sedan går du som arbetsgivare in efter löneperiodens slut och attesterar tiderna. Detsamma gäller för eventuella resor och utlägg som de anställda vill ha ersättning för. Här kan även de anställda se sina lönebesked och ändra sina kontaktuppgifter.

Läs mer om Crona Portal

Kontrolluppgifter  – nyhet från 2018 och 2019

En gång om året, i januari, ska arbetsgivaren lämna in kontrolluppgifter på utbetalda löner och avdragen skatt. Låter du ÅFA göra företagets löner tar vi även hand om kontrolluppgifterna. Riksdagen har beslutat att införa månatlig rapportering på individnivå i arbetsgivardeklarationen. Istället för att lämna kontrolluppgifter en gång per år ska arbetsgivaren redovisa utbetald lön och avdragen skatt varje månad individuellt för varje anställd. De nya reglerna införs i två steg, den 1 juli 2018 (för de arbetsgivare som ska föra personalliggare och har fler än 15 anställda) respektive 1 januari 2019 för övriga.