OKQ8

Kontakta oss för mer information idag
Finansering

Står du inför ett investerings- beslut, till exempel inköp av nytt eller begagnat fordon? ÅFA Finans har lösningen för dig!

Läs mer →

Storsatsning på hållbarhet och IDS-stationer

OKQ8 ställer om för en fossilfri framtid och där har bolaget kommit långt. Man sätter upp laddstolpar på OKQ8-stationer, solenergin tas tillvara och HVO100 rullas ut på allt fler stationer. Ekipage ute på vägarna kommer dessutom att få tillgång till många fler IDS-stationer.

– IDS var ett begrepp tidigare och den platsen ska vi återerövra, säger Anders Haraldsson som är account manager på IDS. I år kommer vi att ha 10 till 15 nya IDS-stationer att tanka på med HVO100 och ytterligare 9 befintliga stationer kommer få den förnybara dieseln. 

I slutet av året kommer IDS ha över 70 stationer i landet och den utbyggnaden fortsätter. Varför gör då OKQ8 och IDS denna satsning?

– Ska man vara med i matchen måste vi gå ”all in” med erbjudande i världsklass. Med OKQ8 och IDS har vi Sveriges bästa täckning av fossilfri diesel. IDS borgar även för gott om utrymme för stora ekipage. Med våra höghastighetspumpar kan man fylla upp 1000 liter på 7–8 minuter och sedan vara iväg igen.

– En viktig del i det här är att våra IDS-kort är skyddade mot skimming och att de även har accept på utvalda OKQ8:s stationer. Med korten följer en mjukvara där man kan styra, begränsa och blockera korten precis som man vill. Som ägare av IDS-kort kan man känna sig trygg hela vägen.

Energi för miljön

– Med vårt utökade erbjudande av Neste MY Förnybar Diesel (HVO100) sänker vi koldioxidutsläppen markant jämfört med fossil diesel. Det är den miljövänligaste dieseln på marknaden och innehåller inte någon palmolja. Vi har även GoEasy Diesel Bio+ med upp till 42 procent förnybart bränsle, varav 35 procent HVO.

Ett led i OKQ8:s satsning på hållbarhet är solenergi där bolaget både levererar grön el och installerar paneler. OKQ8 har även ingått ett samarbete med Skellefteå Kraft avseende leverans och uppsättning av supersnabbladdare.

– Är du en leverantör av frakter och vill göra en satsning för miljön ska du välja oss. Vi ligger långt framme och du får en fin miljöprofil på ditt bolag, avslutar Anders Haraldsson.