Specialbutiken för yrkesfolk

För fem år sedan tog Ulf ”Uffe” Jansson över ÅFA-butiken i Tumba och körde vidare under namnet Tur & Company AB. Här finns det mesta som behövs för alla som arbetar med yrkestrafik och entreprenader. Reservdelar, smörjmedel, arbetskläder, förbrukningsartiklar och mycket mer.

– Vi har ett levande sortiment och anpassar oss efter det kunderna behöver och efterfrågar, säger Uffe. Oavsett om man behöver en liten mutter eller ett nytt lastbilsflak så fixar vi det. Vi ser alltid till kundens behov och är riktigt bra på att skaka fram grejor. Det händer mycket i företaget som idag står stadigt på ytterligare två ben.

– Nu har vi två dotterbolag inom vår verksamhet. Den ena är Däcktjänst i Stockholm där vi reparerar och servar allt inom tung trafik och entreprenad. Vår senaste satsning är Tunabergs bilservice AB, en komplett personbilsverkstad här på Tunabergsvägen. Det är en märkesverkstad som gör allt som behövs för bilen.

Fler satsningar i sikte

– Om allt går som det ska så öppnar vi flera butiker till under 2020–21. Det gäller att satsa för att vinna. Ingen kommer ihåg en fegis, kommenterar Uffe med ett leende. På frågan om vad som är roligast i jobbet, säger Uffe:

– Det är nog när man får fram en speciell sak som hjälper kunden, som andra har gått bet på. Sedan blir man extra glad när någon lägger ett positivt omdöme om oss på våra sociala medier. Det är även kul när kunder kommer in på en fika. Har du inte besökt butiken är du välkommen in för en pratstund och ta för dig av mamma Berits nybakade mockarutor.